bio

– Meditasjon og sanselighet, mystikk og dans

Musikken har vært med meg gjennom hele livet, så lenge jeg kan huske. I over 40 år har jeg spilt klarinett, 30 av dem profesjonelt.

Jeg startet min profesjonelle karriere i 1982 da Caledonia Jazzband ble startet. Året etter ble vi invitert til å spille på New Orleans Jazz & Heritage Festival, der vi blant annet spilte med den legendariske trompetisten Wallace Davenport og gospelsangeren Aline White i Gospelteltet. New Orleans og musikken der gjorde så sterkt inntrykk på meg at jeg solgte alt jeg hadde av eiendeler, avbrøt studiene og flytta til New Orleans for et år. Jeg ble med i All Star Brass Band og spilte jevnlig i parader og jazzbegravelser. Jeg spilte også ofte med Wendell Brunious og Steve Pistorius. Det var et lærerikt år. New orleans-musikken er fortsatt en viktig impuls i min musikk, jeg har vært der mange gange siden og spiller jevnlig med musikere herfra. Etter Katrina-katastrofen i 2004 fikk jeg med meg musikerkolleger i aksjonen «A second line for New Orleans» og er opptatt av å ta vare på byens rike kulturarv.

En annen viktig inspirasjonskilde er norsk folkemusikk. Jeg var med å starte Chateau Neuf Spelemannslag i 1992. Frem til vi slutta i 2002, fikk vi spilt inn noen fine plater og spilte på mange store festivaler  i Europa og USA. Nå ser det ut til at vi blåser liv i bandet igjen, og det gleder jeg meg til. Jeg har også samarbeidet med andre folkemusikkutøvere, som Helene Høye og Jo Asgeir Lie.

I 10 år jobbet jeg også for Rikskonsertene, og turnerte Norge rundt med forestillingen «Musikk fra en blå dal» med Åsmund Reistad. Det er en stor inspirasjon og glede å spille for barn!

Jeg har fått vært med på mange plateinnspillinger, med Caledonia Jazzband, Chateau Neuf Spelemannslag og andre utøvere. I 2001 ga jeg ut min første soloplate, Indigodalen, sammen med Tord Gustavsen, Ingar Zach og Åsmund Reistad. Så kom Improvisions med soloimprovisasjoner. Tord er også med på Love, The Blues. Der har jeg dessuten fått med meg trommeslageren Jon Christensen på noen spor. Til høsten har jeg planlagt en ny innspilling.

«Music for life» er mitt motto. Jeg elsker å spille for mennesker, utforske klangverdener og bidra til høytid og ettertanke i viktige livssituasjoner som bryllup og gravferd. Musikk er mitt første og siste språk.