Musikk i adventstida

Jeg elsker julemusikk, og jeg elsker å spille julemusikk. Årets konsertsesong avrundes nå i adventstida med julekonsert i Sarpsborg kirke i dag og Gamle Logen på lørdag, begge med Caledonia Jazzband.  I men det er så mye annen spilling i adventstida, juleavslutninger, ulike markeringer og besøk.  Forrige uke spilte jeg på adventsoppropet foran stortinget, der Norsk folkehjelp og Kirkens Bymisjon gikk sammen om å levere et opprop for at lengeværende asylsøkere skal få lovlig opphold i Norge, og jeg spilte på solidaritetsmarkering på Verdens Aidsdag. I dagene som kommer frem mot jul skal jeg være med på avslutninger i fengsel, på rusinstitusjoner, på ambassader og på universitetet.

Dette synes jeg er en veldig berikende del av det å være musiker. Her får jeg møte og spille for mennesker jeg ikke så lett treffer på konserter, og jeg må ut av min egen komfortsone. Inspirerende møter og hendelser kan igjen bli til ny musikk, nye slåtter. De juleslåttene jeg har laget selv, har blitt til nettopp i slike møter i fengsel, på hybelhus og på gata, som for eksempel Frosne Engler, Flesh Made Song og adventsmelodien Waiting for something good to happen. Kanskje blir det en slått eller to i år også?

%d bloggere liker dette: